ГоловнаСуспільствоЖиття

Польща призначила командира ЛитПолУкрбриг

Міністр оборони країни представив бригаді нового командира - полковника Зенона Бжушка.

Польща призначила командира ЛитПолУкрбриг
Фото: mil.gov.ua

Польща призначила командиром литовсько-польсько-української військової бригади полковника Зенона Бжушка.

Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони.

"Міністр оборони Польщі Антоні Мацаревич відвідав литовсько-польсько-українську бригаду і офіційно представив нового командира багатонаціональної військової частини полковника Зенона Бжушка", - йдеться у повідомленні.

Також у заході взяли участь представники посольства України в Польщі та генеральний консул України у Любліні Василь Павлюк.

За словами нового командира, він очікує плідної взаємодії зі своїм заступником, представником української армії полковником Володимиром Юдановим і представником литовської армії підполковником Елігіусом Сенулісом.

"Литовсько-польсько-українська бригада, командування якої дислокується в Любліні, є прикладом успішності спільних оборонних проектів та поглиблення робочих зв'язків між Польщею, Литвою та Україною. Ми підсилюємо загальну безпеку наших держав через атмосферу дружби і довіри", - заявив під час урочистостей полковник Бжушко.

Нагадаємо, у січні в Польщі відкрили штаб військового підрозділу "ЛитПолУкрбриг". Очікується, що бригада вийде на оперативну готовність у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram