ГоловнаСуспільствоЖиття

У склад ЛитПолУкрбригу увійшли 18 офіцерів високомобільних десантних військ ЗСУ

Завершується процес формування штабу бригади, відпрацювання документів та інструкцій

У склад ЛитПолУкрбригу увійшли 18 офіцерів високомобільних десантних військ ЗСУ
Фото: mil.gov.ua

Офіцери Високомобільних десантних військ Збройних Сил України завершили формування національної складової штабу Литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрбриг).

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони.

"Ми повністю укомплектували національну складову багатонаціонального штабу. Сьогодні кращі 18 офіцерів Високомобільних десантних військ ЗСУ стоять в одній лаві з колегами з Польщі та Литви. Усі наші військовослужбовці є учасниками антитерористичної операції і мають неоціненний для ЛитПолУкрбригу досвід виконання завдань в екстремальних умовах", - сказав перший заступник командувача Високомобільними десантними військами ЗСУ генерал-майор Юрій Содоль.

За його словами, після злагодження штабу та підпорядкованих підрозділів бригада пройде сертифікацію за міжнародними стандартами і "стане потужним багатонаціональним військовим формуванням Східної Європи", яке зможе реагувати на виклики і загрози в регіоні і діятиме відповідно до мандата ООН.

Зараз завершується процес формування штабу бригади, відпрацювання документів та інструкцій. Офіційне відкриття ЛитПолУкрбригу заплановане найближчим часом за участю представників вищого політичного і військово-політичного керівництва країн-учасниць.

Нагадаємо, угоду про створення багатонаціональної польсько-литовсько-української бригади було підписано у вересні 2014 року у Варшаві.

Очікують, що ЛитПолУкрбриг використовуватимуть для участі в операціях під егідою ООН, НАТО і ЄС. Головними завданнями бригади буде участь у міжнародних зусиллях із забезпечення миру, поглиблення регіональної співпраці у військовій сфері і закладення основи для створення на базі бригади бойової групи ЄС.

Штаб бригади розташований у Любліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram