ГоловнаСуспільствоПодії

Водій автобуса "Львів-Вільнюс" намагався провезти через кордон два мішки п'явок

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох місяців до п'яти років.

Водій автобуса "Львів-Вільнюс" намагався провезти через кордон два мішки п'явок
Фото: mf.gov.pl

Більш як тисячу лікарських п'явок намагався провезти через польський кордон водій українського автобуса "Львів-Вільнюс", повідомляє ZAXID.NET.

За інформацією польської митниці, випадок стався у четвер, 6 жовтня, в пункті пропуску Гребенне. Під час перевірки особистих речей 47-річного водія автобуса польські митники знайшли два тканинні мішки, оповиті мокрими газетами. Коли митники відкрили мішки, то виявили серед шматків губки п'явок - близько 1030 штук.

Водій не задекларував перевезення п'явок, не мав також дозволу Міністерства навколишнього середовища на переміщення через кордон тварин, яких охороняє Вашингтонська конвенція.

Митникам водій пояснив, що не знав про те, що на перевезення п'явок потрібно мати дозволи. Чоловік також повідомив, що п'явки він купив в інтернеті та віз їх для власного використання - в його родині високий тиск традиційно лікують за допомогою цих тварин.

Фото: mf.gov.pl

Митники конфіскували п'явок, а водієві оголосили обвинувачення в контрабанді та порушенні положень Закону про охорону природи. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох місяців до п'яти років.

Як повідомлялося, польські прикордонники затримали українця з двома сотнями черепах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram