У Лос-Анджелесі відкрилася виставка ікон на підтримку ПДМШ

У середу в Університеті Лойола Мерімаунт (Loyola Marymount University, LMU) в Лос-Анджелесі, Каліфорнія, було відкрито виставку "Ікони на ящиках від набоїв", на якій експонуються роботи київських митців Олександра Клименка та Софії Атлантової. У перший же день відвідувачі виставки придбали дві ікони. Виручені від продажу ікон кошти художники передають на підтримку діяльності Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова.

Фото: Надано автором

Виставку організовано Екуменічним інститутом Гаффінґтона за ініціативи архімандрита Кирила (Говоруна), професора LMU та в.о. директора цього інституту, у співпраці з Інститутом Мерімаунт і Коледжем гуманітарних наук Беларміно.

Як наголосив на церемонії відкриття архімандрит Кирил, організатори заходу хотіли продемонструвати, що мистецтво, включно з релігійним, не існує само собою, а може слугувати потребам людей та посилювати соціальну справедливість.

"Ми також хотіли привернути увагу до того, що відбувається в Україні. На початку 2014 р., під час Революції Гідності, Україна була на перших шпальтах світових ЗМІ. Потім сталася анексія Криму Росією та війна у східній частині країни. Сьогодні про війну в Україні чутно небагато, чи не так? Менше з тим, вона продовжується", – сказав архімандрит.

Учасниками церемонії були студенти згаданих навчальних закладів та їхні батьки, викладачі, представники місцевої громади та релігійної спільноти. Президент ПДМШ Геннадій Друзенко розповів їм про роботу і досягнення добровольчого шпиталю, а художник Олександр Кліменко ознайомив з іконами.

У перший день роботи виставки було продано два твори: ікона Божої Матері "Вишгородська" ("Володимирська") та ікона Св. Георгій-змієборець. Кошти від продажу ікон автори віддають на підтримку діяльності ПДМШ.

Виставка триватиме до 17 квітня 2018 р.

Більше про мистецьку акцію "Купи ікону – врятуй життя" можна дізнатися тут: http://www.medbat.org.ua/uk/help4/.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram