ГоловнаСуспільствоЖиття

Топ-5 варіантів бюджетного вікенду в столиці: куди піти, де винайняти квартиру в Києві

Топ-5 варіантів бюджетного вікенду в столиці: куди піти, де винайняти квартиру в Києві
Фото: elektraua.livejournal.com

Столиця України вражає вишуканими дорогими ресторанами і нічними клубами. Однак у місті знайдуться місця і заклади, які «не вдарять» по кишені. Як організувати бюджетний вікенд і де економним туристам обійдеться недорого оренда квартири подобово в Києві, розповідають експерти центру бронювання «Добово».

Недорогі апартаменти

Вирушаючи в поїздку, певну частку виділених на подорож коштів доведеться витратити на оренду житла. Заощадити допоможе оренда квартири в Києві подобово недорого. Бюджетних варіантів для розміщення туристів у столиці чимало.

Самотньому мандрівникові підійде ліжко-місце (від 80 грн/доба) або окрема кімната в хостелі (від 195 грн/доба). Невеликій компанії експерти рекомендують винайняти однокімнатне або двокімнатне помешкання з кількома спальними місцями. Такий варіант обійдеться дешевше і буде зручнішим за готельний номер (дозволяє заощадити на ресторані і приготувати обід самостійно з куплених в супермаркеті продуктів).

За потреби з власником нерухомості можна домовитися про додаткову розкладачку або надувний матрац. На сайті https://www.dobovo.com/ru/ забронювати недороге житло можна завчасно перед поїздкою. Коштує оренда квартир від 230 грн/добу.

Піші прогулянки

Київські вулиці зацікавлюють до захопливих прогулянок. Історичний центр багатий архітектурними пам'ятниками, знаковими місцями і монументами, затишними парками і садами. Починайте знайомство зі столицею з головної площі країни — майдану Незалежності. Пройдіться Хрещатиком, загляньте на Бессарабський ринок, від нього рукою подати до Золотих воріт. Далі по Володимирській вулиці вийдіть до знаменитої Софії Київської, Пейзажної алеї, Андріївського узвозу. Мощені бруківкою вулиці дихають старовиною, споруди середини і кінця XIX століття вражають своїми пишними фасадами, вуличні художники і сувенірні лавки задають настрій на весь день. Також експерти радять відвідати Маріїнський парк, помилуватися Маріїнським палацом, будинком з химерами, будівлею Парламенту, заглянути в парк Слави та меморіальний комплекс Великої Вітчизняної війни, розташований на схилах правого берега Дніпра.

Відпочинок на природі

Хочете відпочити від шаленого ритму сучасного життя? Вирушайте на природу. Національний ботанічний сад ім. Гришка дасть можливість побувати в різних куточках земної кулі — на Кавказі, в Середній Азії, у Східному Сибіру і т. д. Вартість дорослого вхідного квитка — 40 грн. Для економних туристів відкрита паркова зона ботсаду ім. Фоміна (одного з найстаріших в Україні), вхід на територію якого вільний. Кияни і гості міста приходять сюди помилуватися красою квітучих магнолій і влаштовують пікніки в тіні дерев.

Голосіївський лісопарк — справжній зелений оазис посеред мегаполісу. Каскад з 4 ставків, у якому плавають качки і водяні курочки, білки, що скачуть по деревах, човнова станція для водних прогулянок, дитячі ігрові майданчики, мотузковий парк і парк атракціонів, доріжки для велосипедистів приваблюють сюди відпочивальників цілий рік.

Труханів острів, Дарницьке лісництво, ліс на Теремках — також чудові місця для пікніків, шашликів і відпочинку на природі.

Музеї виставки за символічну плату

Столичні музеї і виставкові зали цікаві дорослим і маленьким відвідувачам. В середньому вартість вхідного квитка — близько 50 грн. Економити на екскурсіях дозволяють «вільні дні». Такі безкоштовні екскурсії передбачені майже у всіх музеях столиці 1 раз на місяць. Дізнатися розклад можна за телефоном або на офіційному сайті музею. Не доведеться платити за квиток і на День музеїв, який відзначають 18 травня.

Також у Києві чимало галерей і невеликих музеїв, в яких не потрібно платити за відвідування. До таких належать центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre, Музей вторсировини, розташований на території заводу «Київміськвторресурси», єдиний в Європі Музей історії туалету, музей-майстерня скульптора Івана Кавалерідзе на Андріївському узвозі, галерея «Коло» та інші експозиції.

Недорогі гастрономічні заклади

Заощадити на харчуванні допоможуть бюджетні кафе, фаст-фуди, столові і бістро, які в столиці трапляються на кожному кроці.

  • Кафе «Друзі» на Андріївському узвозі з першої хвилини занурює в атмосферу домашнього затишку. Тут можна замовити картоплю фрі, піцу і бургер для перекусу, а також ситно пообідати борщем, дерунами зі сметаною, фірмовим салатом «Олів'є». З напоїв вам запропонують чай, каву, холодне пиво та інші.

  • Кафе швидкого харчування «Матусина кухня» на Тургенєвській пропонує прості, але смачні й поживні страви домашньої кухні за помірними цінами. Середній чек — в межах 35-50 грн. Ввічливий персонал, великі порції і завжди свіжа їжа потішать економних відвідувачів.

  • Ресторани української кухні «Пузата хата» — одна з найбільших мереж швидкого харчування в Україні. В меню за демократичними цінами представлені понад 300 страв національної кухні — борщ, солянка, вареники з різною начинкою, салати зі свіжих овочів й інші страви для повноцінного обіду чи легкого перекусу.

Навіть якщо сімейний бюджет обмежений, це не привід відмовляти собі в поїздці і нових враженнях! Бажаємо приємного відпочинку в столиці!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram