ГоловнаСуспільствоПодії

В Ізмаїлі підірвали четверту морську міну, що спливла на Дунаї

Судноплавство на річці поки що не зупиняють. Масштабні пошуки теж не ведуться.

У п'ятницю вдень прибули з Одеси до Ізмаїла співробітники вибухотехнічної групи ДержНС, що прибули з Одеси до Ізмаїла, ліквідували донну міну,  яку виявили 12 квітня на 107 км річки Дунай поблизу острова Репіда.

Думська повідомляє, що спочатку утилізацію припускали зробити на тому місці, де міна була виявлена. Однак такому рішенню під час засідання комісії з ТЕБ та НС в Ізмаїльській РДА активно перешкодили представники Дунайського басейнового управління водних ресурсів.

Фото: Думська

"Справа в тому, що зовсім поруч, на 108-му кілометрі, є аварійна ділянка дамби, про необхідність дублювання якої говорять вже третій рік на різних державних рівнях. У разі вибуху захисна споруда могла б впасти, що призвело б до затоплення острова Репіда", - йдеться в повідомленні.

Після обговорення було вирішено утилізувати міну на 99 км річки Дунай. Відтягнули її туди за допомогою катера Одеського загону морської охорони "Галія". Вибух стався о 12 годині 12 хвилин.

При цьому судноплавство на річці поки що не зупиняють. Масштабні пошуки теж не ведуться.

Фото: Думська

Нагадаємо, міни почали спливати 3 квітня. Першу знайшли на 110-му кілометрі поблизу Ізмаїла в воді. Другий такий же снаряд в середу, 4 квітня, прибило до румунського берега. 4 квітня на поверхні Дунаю, біля острова Кислицький, з'явилася третя міна, яку оперативно підірвали. 5 квітня з'явилася інформація про четвертий боєприпас, але вона виявилася недостовірною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram