ГоловнаСуспільствоПодії

Водій в автомобілі диппредставництва РФ скоїв ДТП на Подолі і втік (оновлено)

За словами очевидців, він мав ознаки сп'яніння.

Водій в автомобілі диппредставництва РФ скоїв ДТП на Подолі і втік (оновлено)

На Подолі в Києві відбулася ДТП за участю автомобіля дипломатичного представництва РФ. Про це повідомляє "Київ оперативний" у Фейсбук.

Аварія сталася близько 00:30 на Нижньому Валу, 17/8.

Автомобіль дипломатичного представництва РФ Volkswagen з номерним знаком D001067 в'їхав у припарковану машину таксі KIA.

"За інформацією від свідків, водій Volkswagen просто повернув кермом в припарковану машину, сильно потрощив її", - йдеться в повідомленні.

За даними свідків, пасажир Volkswagen зник з місця події, а водій мав ознаки сп'яніння, тест на Драгер проходити відмовився.

Як відомо, номерний знак, який починається з D001, використовується для автомобілів дипломатичних представництв Російської Федерації.

Оновлення. Інформацію про те, що працівник посольства РФ, який в ніч на 1 квітня спровокував у Києві аварію, намагався втекти з місця події, підтвердив директор департаменту комунікацій Нацполіції Ярослав Тракало, повідомляє "112 Україна".

"Водій автомобіля на дипломатичних номерах посольства РФ не впорався з керуванням, скоївши наїзд на припаркований транспортний засіб. На щастя, обійшлося без жертв і постраждалих. Обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження. Винуватець ДТП намагався покинути місце події, проте був зупинений і громадянами, і поліцейськими", - зазначив він.

Тракало також підтвердив, що у водія були явні ознаки алкогольного сп'яніння, однак від проходження відповідного тесту він відмовився.

Відзначається, що він показав картку співробітника посольства РФ, в зв'язку з чим патрульні не змогли скласти на неї протокол про адмінпорушення.

"Однак вони детально описали суть події в рапорті, копію якого буде передано в МЗС України", - зазначив представник Нацполіції.

Де перебуває винуватець ДТП - поліції не відомо.

Нагадаємо, раніше співробітник СБУ отримав три роки за ДТП в Києві зі смертельними наслідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram