ГоловнаСуспільствоПодії

Слідство отримало результати експертизи пожежі в одеському таборі "Вікторія"

Кип'ятильник - лише одна з версій.

Слідство отримало результати експертизи пожежі в одеському таборі "Вікторія"
Фото: facebook.com/gunp.odessa

Слідство отримало результати пожежно-технічної експертизи попелища, що залишився від спального корпусу дитячого табору "Вікторія", де у вересні загинули три дівчинки.

Про це повідомляє "Думская".

За словами фахівців, пожежа була настільки сильною, що майже всі свідчення згоріли і точну її причину встановити неможливо.

Тому в документі вказано чотири версії: це занесення вогню ззовні, тобто підпал; друга версія - розігрітий предмет (наприклад, кип'ятильник); третя - виникнення пожежі від відкритого вогню (скажімо, свічки); четверта - коротке замикання електрообладнання", - розповіла спікер прокуратури Одеської області Інна Верба.

Відразу після трагедії з'явилося три попередні версії того, що сталося: порушення правил пожежної безпеки, підпал і загоряння через електричні прилади. Пізніше ймовірність навмисного підпалу відкинули.

Розслідування проводять за трьома основними напрямами, які не виключають один одного: службова халатність чиновників і рятувальників, можливі махінації під час реконструкції табору і порушення правил пожежної безпеки. Провадження за останнім прокуратура вже готова передати в суд. У справі 85 томів. Обвинувачений у цьому провадженні, директор "Вікторії" Петрос Сарксіян, - єдиний фігурант справ, відкритих за трагедією, якого утримують у СІЗО.

Нагадаємо, раніше в ДСНС назвали ймовірною причиною пожежі несправність електроприладів у кімнаті виховательки.

Раніше повідомляли, що пожежа могла виникнути через кип'ятильник, який забули вимкнути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram