ГоловнаСуспільствоВійна

Відео дня. "Тут найлегше заробити"

І адреналін не відпускає.

"Патріотизмом для мене тут навіть не пахне", - говорить боєць батальйону "Донбас-Україна" ЗСУ з позивним "Малой", родом із Запоріжжя. Він - один із тих, хто заступив на чергування в районі Новолуганського Донецької області, поблизу Світлодарська, де вчора українські військові в результаті відповіді на обстріли знищили позицію бойовиків.

"Доньці треба було операцію на нирці робити повторну. Я сам годую родину. Підписав контракт суто через це. Тут найлегше заробити і зарплата гідна", - зізнається "Малой". У нього двоє дітей: хлопчикові - 11, дівчинці наступного місяця виповниться 2 роки.

"Я прийшов у 2015 році (в АТО - ред.), у липні, рік відслужив і пішов на дембель. Попросився через два місяці на контракт, не хотіли брати - по комісії не пройшов. Просидів практично рік удома. Потім через знайому зробив "комісію" - тепер здоровий, можна хоч у космос запускати", - розповідає боєць з посмішкою.

"Патріотизмом для мене навіть не пахне. Раніше було, так. Країна призвала - і пішов. Зараз просто з власної волі", - відверто каже "Малой". Але протягом розмови зізнається, що війна дає дуже сильний заряд адреналіну, якого в цивільному житті годі відшукати.

"Після першого разу відчуття адреналіну залишилося - на "гражданці" він не відчувається, тяжко. Учора стріляли - були цікаво. На "гражданці" цього не отримаєш, - каже військовий. - Було таке: сиджу вдома, щось роблю, а дружина каже: "Ти зараз вдома, але не тут". Ну, звичайно, там же пацани позалишалися, переживаю, скучаю. "Ну, тоді ти недовго вдома будеш", - говорить вона мені.

Нагадаємо, позиції українських військових біля Новолуганського, як і весь Світлодарський напрямок, регулярно обстрілюються бойовиками, незважаючи на оголошене перемир'я. 10 січня внаслідок обстрілу там загинув військовослужбовець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram