ГоловнаПолітика

Держдеп застеріг американців щодо поїздок в Україну

Крим і не підконтрольні Україні райони Донбасу закликають не відвідувати через окупацію.

Держдеп застеріг американців щодо поїздок в Україну
Фото: Council on Foreign Relations

Державний департамент США закликає американців відвідувати Україну вкрай обережно. Причиною попередження вказано "злочинність, громадський неспокій" і "підвищений ризик" у деяких регіонах країни, передає Голос Америки.

У Держдепі закликають не відвідувати Крим через анексію півострова Росією і зловживання з боку окупаційної влади. США також радять американцям не відвідувати східні частини Донецької і Луганської областей, зокрема не контрольовані урядом райони, зважаючи на збройний конфлікт.

Держдепартамент відзначає, що уряд США не може надати термінові послуги американським громадянам, які приїжджають до Криму, оскільки американським чиновникам поїздки на півострів заборонені.

Якщо всупереч рекомендаціям американці вирішать поїхати в Україну, Держдепартамент закликає їх уникати демонстрацій, стежити за терміновими повідомленнями ЗМІ і змінювати плани відповідно до інформації в новинах.

Американців також закликають зберігати пильність у місцях, популярних у громадян західних країн, і підписатися на акаунти Держдепартаменту у Facebook і Twitter.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram