ГоловнаПолітика

Командувач ВМС України прокоментував пропозицію Путіна повернути військову техніку з анексованого Криму

"Те, що говорять, що був "мотлох", - це не відповідає дійсності".

Командувач ВМС України прокоментував пропозицію Путіна повернути військову техніку з анексованого Криму
Фото: russian.rfi.fr

Українська військова техніка, яка залишилася на території анексованого Криму, не є "мотлохом", як її називають в Російській Федерації. Про це повідомив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко, повідомляє "112 Україна".

"На період анексії Криму з восьми бойових кораблів не на ходу був тільки один ВДК "Ольшанський". Там потребували ремонту головні двигуни. Те, що говорять, що був "мотлох", - це не відповідає дійсності", - сказав він.

Воронченко розповів, що в Криму залишилася берегова техніка - два батальйони БМП і стільки ж БТР (були готові до використання, БТР вимагали ремонту на 15-20%). Також там перебували 7 дивізіонів артилерії і 4 мінометні батареї (в цілому стані). Авіатехніка, яка була в стані експлуатації, зараз перебуває на території України.

Командувач наголосив, що до заяви Путіна про техніку варто ставитися з обережністю, щоб не стати "розмінною картою в кремлівській грі". Також він додав, що крейсер "Україна", якщо буде доведений до боєготовності, перейде до ВМС. Але в руках РФ залишилися всі комплектуючі, а "його переобладнання - це вже застарілий проект".

Нагадаємо, сьогодні Путін заявив, що РФ готова передати Україні її військову техніку з Криму. Він наголосив, що вся техніка "перебуває в жалюгідному стані". За його словами, йдеться про десятки кораблів і десятки бойових літаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram