ГоловнаПолітика

У суді над фігурантами справи про теракт під Радою сталися сутички (оновлено)

Депутата КМДА Володимира Назаренка побили до втрати свідомості.

У залі Шевченківського суду Києва під час засідання у справі про теракт під Верховною Радою 31 серпня 2015 року відбулися зіткнення.

Як повідомляє координатор націоналістичної організації "С14" Сергій Мазур, силовики вигнали із зали всіх присутніх, до фігурантів справи Ігоря Гуменюка і Сергія Крайняка застосували силу. Закрите засідання перенесли в інший зал.

Пізніше Мазур повідомив, що силовики побили депутата КМДА Володимира Назаренка. Він втратив свідомість. До потерпілого викликали "швидку".

Оновлення. Судове засідання проводиться в закритому режимі через те, що сторона захисту звернулася із заявою про те, що на неї чинять тиск.

До зали не допускають поручителів, зокрема, народного депутата Андрія Іллєнка, повідомляється на сторінці ВГО "Сокіл" в фейсбуці. Зал засідань закритий зсередини. Біля дверей виставлено охорону.

Як повідомляється на сторінці ВО "Свобода" Київ, конфлікт почався після того, як активісти "Свободи" і "Сокола" вручили судді Олегу Ліннику "нагороду" за служіння державі-агресору і режиму Януковича.

"Після цього призначений до Шевченківського суду Януковичем Лінник виніс рішення про проведення закритого судового засідання, використавши акцію як привід", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 31 серпня 2015 року Верховна Рада в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади. Після цього під будівлею парламенту почалися сутички мітингувальників, які виступають проти голосування за законопроект, з правоохоронцями. В результаті зіткнень і вибуху гранати загинули четверо нацгвардійців. За останніми даними, в справі 152 постраждалих, серед яких співробітники правоохоронних органів.

Одним з організаторів мітингу виступила "Свобода", а гранату кинув близький до партії боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк. Його затримали по гарячих слідах. Пізніше був затриманий його друг, боєць добровольчого батальйону "Карпатська Січ" Сергій Крайняк. За версією прокуратури, Крайняк запалив димову шашку, щоб допомогти Гуменюку здійснити вибух під парламентом і сховатися.

Ще кілька людей були затримані за підозрою в організації масових заворушень, але всіх їх в кінцевому підсумку відпустили з-під варти.

У листопаді суд відмовився відпустити фігурантів справи про теракт під Радою на поруки депутата Назаренка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram