ГоловнаПолітика

Лідера запорізької "Самопомочі" суд залишив під домашнім арештом

Час з 10:00 до 14:00 Владислав Марченко може використовувати для виконання депутатських повноважень.

Лідера запорізької "Самопомочі" суд залишив під домашнім арештом
Владислав Марченко
Фото: nd.zp.ua

Апеляційний суд Харківської області 11 січня залишив під домашнім арештом заступника голови Запорізької обласної ради, лідера обласної організації партії "Об'єднання "Самопоміч" Владислава Марченка та його брата і помічника Марка Марченка, підозрюваних у завданні 87 млн гривень збитків бюджетам Мелітополя і Запоріжжя.

Прес-служба суду повідомляє, що за результатами розгляду апеляційних скарг адвокатів і прокурора щодо обраного районним судом запобіжного заходу Владиславу Марченку колегія суддів постановила апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення.

Суд постановив також апеляційні скарги захисників задовольнити частково, замінивши цілодобову заборону залишати житло на зобов'язання не залишати його з 14:00 до 10:00 наступної доби.

Згідно з рішенням суду, час з 10:00 до 14:00 Владислав Марченко може використовувати для виконання депутатських повноважень.

Запобіжний захід Марку Марченку у вигляді домашнього арешту суд залишив без зміни, а апеляційні скарги адвокатів і прокурора - без задоволення.

Нагадаємо, 21 грудня харківська прокуратура провела 30 обшуків у запорізьких чиновників. Генпрокурор Луценко пояснив, що справа стосується депутата облради і його брата, які за допомогою впливу на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 млн гривень) і шкільні спортмайданчики (84 млн гривень) із заздалегідь визначеним переможцем.

22 грудня Марченку вручили повідомлення про підозру за ст. 191 КК України. 23 грудня суд відправив лідера запорізької "Самопомочі" під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram