ГоловнаСуспільствоПодії

Причиною пожежі в одеському таборі назвали кип'ятильник

Керівник ансамблю забула вимкнути електроприлад.

Причиною пожежі в одеському таборі назвали кип'ятильник
Фото: InfoResist

Пожежа в одеському оздоровлювальному комплексі "Вікторія", в результаті якої загинули троє дітей, могла статися через кип'ятильник, який забули вимкнути.

Як передає УНІАН, про це на брифінгу заявив прокурор Одеської області Олег Жученко.

"Підтверджую, що слідчими органами встановлено наявність залишків кип'ятильника саме в тому місці, де був епіцентр пожежі. Крім того, згідно з показами свідків, керівник ансамблю, яка проживає в цьому приміщенні сказала, що вона забула кип'ятильник і побігла", - сказав Жученко.

Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі стався пізно ввечері 15 вересня. Корпус, де спалахнула пожежа, вигорів вщент. В результаті пожежі загинули троє дівчаток. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

У зв'язку з подією були затримані директор "Вікторії" Петрос Саркісян і вихователька Наталія Янчик, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку. 18 вересня суд ухвалив заарештувати обох без права внесення застави. 28 вересня суд відпустив Янчик на свободу на поруки народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram