ГоловнаСуспільствоЖиття

Мін'юст заборонив своїм співробітникам нецензурно висловлюватися і підвищувати голос

Також вони повинні відмовитися від публічної демонстрації своїх політичних поглядів і симпатій.

Мін'юст заборонив своїм співробітникам нецензурно висловлюватися і підвищувати голос
Фото: Politeka

Міністерство юстиції заборонило співробітникам вживати нецензурні висловлювання і підвищувати голос під час спілкування.

Про це йдеться в наказі міністерства від 21 вересня, яким були затверджені правила етичної поведінки працівників Мін'юсту.

Відзначають, що правила поширюються на всіх співробітників міністерства, крім персоналу Державної кримінально-виконавчої служби.

Співробітники Мін'юсту зобов'язані дотримуватися таких принципів: служіння державі та суспільству; толерантність; гідна поведінка; політична нейтральність; сумлінність.

Також працівників органів юстиції зобов'язали поважати народні звичаї і національні традиції, використовувати державну мову під час виконання своїх посадових обов'язків і шанобливо ставитися до оточуючих.

Співробітники зобов'язані не допускати використання нецензурної лексики та підвищеної інтонації, підтримувати сприятливий морально-психологічний клімат у колективі, утримуватися від будь-яких дій, у тому числі поширення інформації, що компрометує, принижує професійну гідність і авторитет колективу або окремих працівників.

Також вони зобов'язані мати належний зовнішній вигляд, використовувати офіційно-діловий стиль в одязі, їм заборонено розголошувати інформацію, яка стала відома у зв'язку з виконанням своїх обов'язків.

Співробітники Мін'юсту повинні відмовитися від публічної демонстрації своїх політичних поглядів і симпатій і не допускати використання свого службового становища в політичних цілях.

Нагадаємо, раніше МВС заборонило поліцейським іронізувати в спілкуванні з громадянами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram