ГоловнаПолітика

Виховательку дитячого табору "Вікторія" випустили з СІЗО

Її звинувачують у загибелі трьох дівчаток під час пожежі.

Виховательку дитячого табору "Вікторія" випустили з СІЗО
Фото: facebook.com/Mustafanayyem

Апеляційний суд Одеської області пом'якшив запобіжний захід виховательці дитячого табору "Вікторія" Наталії Янчик, яку посадили в СІЗО після пожежі, в якій загинули троє дітей.

Її відпустили на поруки народного депутата Мустафи Найєма.

Янчик звинувачують у порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей і матеріальні збитки в особливо великих розмірах. Але Найєм у своєму фейсбуці пише, що керівництво табору переклало на неї відповідальність за пожежну безпеку в односторонньому порядку. Більше того, вона вирішила звільнитися саме з цієї причини.

"Ступінь відповідальності Наталії встановить суд. Але разом з нею відповідальність повинні розділити службові особи обласної адміністрації, які підписували акти прийому-здачі робіт, перевіряли табір перед здачею, а також представники пожежної служби, що встановлювали систему оповіщення", - зазначив він.

Нагадаємо, ввечері 15 вересня в одному з корпусів дитячого табору "Вікторія" в Одесі через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток 2009, 2005 і 2007 років народження, та повного знищення приміщення корпусу.

Крім Янчик, заарештовано директора табору. Низка місцевих чиновників позбулися посад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram