ГоловнаСуспільствоВійна

У центрі Луганська з'явилися озброєні бойовики після відсторонення голови "МВС ЛНР" (оновлено)

Напередодні Плотницький відсторонив "міністра внутрішніх справ".

Центр Луганська заблокували невідомі в камуфляжах без розпізнавальних знаків, свідчать відео сепаратистських ЗМІ.

Ці люди говорять, що блокують вулиці за наказом "міністерства внутрішніх справ ЛНР".

За даними журналіста "Радіо Свобода" Андрія Діхтяренка, під управління "міністерства" підігнали бронетранспортери, будівлю оточили озброєні люди, дехто - з ручними гранатометами.

"Схоже, Корнет вирішив "оскаржити рішення суду" про звільнення з посади міністра", - написав він у фейсбуці.

Оновлення 14:01. На інформаційному ресурсі бойовиків з'явилася заява Корнета про те, що він не відсторонений, а операція в Луганську проходить у зв'язку з припиненням діяльності "української диверсійно-розвідувальної групи".

Він заявив, що директор ДТРК "ЛНР" Анастасія Шуркаєва причетна до діяльності спецслужб України, а керівник адміністрації ватажка "ЛНР" Ірина Тейцман і начальник служби безпеки "МВС ЛНР" Євген Селіверстов організовували "інсценування держперевороту" у 2016 році, в результаті якого убили Геннадія Ципкалова (спочатку повідомляли, що він повісився), а колишній заступник голови "народної міліції" Віталій Кисельов на тривалий час потрапив за ґрати (і був убитий під час допиту).

Усіх їх затримано, стверджують бойовики.

Оновлення 15:21. При цьому на сайті Плотницького з'явилося повідомлення про те, що заява Корнета не має ніякої сили. Він відсторонений від посади ватажка "МВС ЛНР", а підстав для арешту Шуркаєвої, Тейцман і Селівестрова немає.

Корнета він називає "нелегітимним".

"Спроби певних осіб затриматися при владі ціною дестабілізації обстановки всередині держави марні, і найближчим часом будуть повністю нейтралізовані", - сказано в заяві Плотницького.

Нагадаємо, 20 листопада ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький відсторонив від посади "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета "у зв'язку з порушенням стосовно нього кримінальної справи".

Протистояння Плотницького і Корнета бере свій початок з 2015 року на ґрунті впливу на нафтовий ринок "республіки". Пізніше, 2016 року, після замаху на Плотницького, ватажок "республіки" оголосив про підготовку в "ЛНР" перевороту і звинуватив Корнета в бездіяльності "МВС".

У середині осені 2017 року Ігор Плотницький публічно, на камеру, виселив Корнета з незаконно зайнятого ним особняка в центрі Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram