ГоловнаСуспільствоВійна

Хуг розповів Плотницькому, як бойовики перешкоджають роботі ОБСЄ в зоні АТО

Заступник голови СММ ОБСЄ в Україні зустрівся з ватажком "ЛНР" в окупованому Луганську.

Хуг розповів Плотницькому, як бойовики перешкоджають роботі ОБСЄ в зоні АТО
Александр Хуг
Фото: Макс Требухов

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг 20 листопада зустрівся в окупованому Луганську з ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким.

Як повідомляє СММ ОБСЄ, сторони обговорили перешкоджання бойовиками діяльності спостерігачів в окупованих районах Луганської області.

"Сьогодні в Луганську відбулася зустріч першого заступника голови СММ ОБСЄ Александра Хуга з паном Плотницьким. Вони обговорили низку питань щодо перешкоджання виконанню Місією свого мандату, а також спостереження СММ в частині дотримання сторонами Мінських угод", - йдеться в повідомленні місії.

Хуг наголосив, що "СММ вітає цей і будь-який інший діалог з усіма, хто бажає взяти в ньому участь на добросовісній основі".

"Щодо безпеки СММ, Александр Хуг нагадав про те, що ні в якому разі не можна залякувати або наражати на небезпеку неозброєних цивільних спостерігачів Місії", - йдеться в повідомленні.

Хуг також вказав ватажкові бойовиків на поганий стан дерев'яних конструкцій над зруйнованою частиною моста в селищі Станиця Луганська.

Представник ОБСЄ заявив, що з метою об'єктивного моніторингу ситуації на Донбасі необхідно забезпечити умови для вільного пересування і розширення присутності місії, зокрема, на лінії зіткнення і на непідконтрольній Україні ділянці кордону з РФ.

Як повідомлялось, ОБСЄ готова направити свої патрулі для моніторингу обміну полоненими на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram