ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеські депутати попросили прокурора розібратися з ситуацією в Міськсаду

Під час акції протесту голові обласної поліції розбили голову каменем.

Одеські депутати попросили прокурора розібратися з ситуацією в Міськсаду
Фото: uc.od.ua

Депутати Одеської міської та обласної рад (фракція "Довіряй справам") звернулися до прокурора області Олега Жученка з проханням вжити заходів щодо ситуації, яка сталася в суботу, 18 листопада, в Міському саду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеві ЗМІ.

Відзначається, що радикали влаштували в міському саду погром, під час якого голові обласної поліції Дмитру Головіну розбили голову каменем. За словами депутатів, напад на генерала - начальника обласної поліції - це свідчення повної безкарності погромників.

"Якщо б'ють поліцію, то як може відчувати себе захищеною проста людина? За нами тисячі виборців, і всі вони хочуть знати: коли ці бандити будуть притягнуті до кримінальної відповідальності?", - звернувся до голови обласної прокуратури керівник фракції "Довіряй справам" в Одеській міськраді Олег Бриндак.

"Це озброєні бандити, найняті людиною, котру офіційно звинувачує СБУ у фінансуванні терористів. Сьогодні вони прикривають відверто антидержавні акції нібито протестом громадських активістів", - заявили депутати.

У прокуратурі заявили, що належна правова оцінка цим діям буде дана вже найближчим часом.

ЗМІ писали, що радикали, які напали на співробітників поліції, вважаються в Одесі активом, котрий може мати стосунок до компанії Kadorr. Раніше, за інформацією видання, ці люди брали участь в нападі на будівельну компанію "Гефест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram