ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві зірвали "Форум нацменшин України"

Захід нібито підтримали депутати Європарламенту.

У Києві зірвали "Форум нацменшин України"
Фото: glavcom.ua

Люди, одягнені в темний одяг, зірвали "Форум національних меншин", який сьогодні повинен був пройти в готелі Hilton Kyiv, пише "Главком". Захід організувала партія "Розумна сила", яку називають проектом "сім'ї Януковича".

Невідомі зайшли в зал, незважаючи на спроби охоронців їх стримати, і заявили, що проведення заходу є незаконним.

Їм заперечити намагався лідер "Розумної сили" Олександр Соловйов - екс-міліціонер, який працював під керівництвом біглого соратника Януковича Віталія Захарченка.

Громадські активісти вступили в перепалку з організаторами форуму, не даючи провести захід. Через деякий час поліція, яка чергувала біля готелю, зайшла в приміщення. Зараз, за словами поліції, правоохоронці проводять опитування присутніх, проте протоколи про порушення не складають.

За словами організаторів заходу, на форумі нібито були присутні депутати Європарламенту. Зокрема, депутатом Європарламенту назвали болгарського соціаліста Румена Гечева, однак на сайті Європарламенту в переліку депутатів від Болгарії він відсутній. Румен Гечев - депутат болгарського парламенту від соціалістичної партії. Він зробив скандальну заяву з приводу українського закону про освіту. Він заявив, що закон з ймовірністю майже 90% забракує Венеціанська комісія.

При цьому на початку "форуму" було заявлено, що депутати Європарламенту нібито направили лист підтримки заходу.

Нагадаємо, мовні норми нового українського закону "Про освіту" передбачають, що з 5 класу діти національних меншин почнуть навчатися державною мовою, а мову нацменшин вивчатимуть як окрему дисципліну. Якщо мова нацменшин належить до мов Євросоюзу, також можливе викладання на ній однієї або декількох дисциплін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram