ГоловнаПолітика

В Україні вирішили створити Держслужбу етнополітики та свободи совісті

Новий орган буде працювати з нацменшинами.

В Україні вирішили створити Держслужбу етнополітики та свободи совісті
Евгений Нищук
Фото: Сергей Нужненко

Міністр культури Євген Нищук повідомив, що найближчим часом в Україні буде створено ще один центральний орган виконавчої влади - Державну службу з питань етнополітики та свободи совісті.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми створюємо наступного року у зв'язку з наданням Томосу ще один центральний орган, який буде називатися "Держслужба з питань етнополітики та свободи совісті", - сказав він.

За словами міністра, Держслужба буде працювати з національними меншинами.

"Щоб у нас припинялися будь-які речі якоїсь нетерпимості чи нетолерантності щодо будь-якого етносу. Ми поліконфесійна країна, ми мультикультурна країна і з великим культурним розмаїттям, і необхідно брати до уваги всі ці моменти", - додав Нищук.

Він додав, що цей орган буде координуватися Мінкультури, а проект про його створення найближчим часом буде передано на розгляд урядового комітету.

Нагадаємо, торік координатор руху "Справедливість", екс-посол Маркіян Лубківський говорив, що в Україні має запрацювати окремий держорган з питань нацменшин, оскільки, за його словами, департаменту у складі міністерства культури недостатньо.

До 2009 року ці функції виконував Держкомітет у справах національностей та релігій (Держкомнацрелігій України). Комітет ліквідували 9 грудня 2010 року, а функції з реалізації державної політики у сферах міжнаціональних відносин, захисту прав національних меншин України, релігії покладено на Міністерство культури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram