ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва розриває договори з деякими приватними перевізниками через порушення

З 9 листопада у столиці проводяться позапланові перевірки.

Влада Києва розриває договори з деякими приватними перевізниками через порушення

Влада Києва з 9 листопада проводить позапланові перевірки перевізників, які обслуговують автобусні маршрути і працюють в режимі маршрутного таксі.

Про це повідомляється на сайті Київської міськдержадміністрації.

Відзначається, що департамент транспортної інфраструктури КМДА спільно з Держслужбою з безпеки на транспорті та патрульною поліцією продовжують рейди по місту. З вказаної дати перевірено 12 перевізників.

"Під час перевірок виявлені порушення та складено акти на маршрути № 201, 459, 421, 581, 464, 565, 518, 416. Серед порушень - відсутність протоколів проходження обов'язкового технічного контролю транспортних засобів, тимчасових реєстраційних документів на транспортні засоби, страхових полісів, пошкоджені сидіння, наявність сторонніх предметів у салоні тощо". - зазначається в повідомленні.

"З двома перевізниками будемо розривати угоди. За тиждень перевірок складено акти на сім перевізників, у яких виявлено порушення. Проблема в тому, що перевізники зовсім не бояться покарання: штрафи, які зараз може виписати "Укртрансбезпека" і Нацполіція, незначні - 200, 500 і 1 тис. грн. Тому зараз вкрай необхідно внести зміни до законодавства, щоб посилити відповідальність перевізників за порушення вимог безпеки пасажирських перевезень", - повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов.

До перевірки нелегальних перевізників, які виходили на маршрути № 238, 412, 597, 501, 507, незважаючи на наказ департаменту транспортної інфраструктури про їх закриття, залучено управління Держслужби боротьби з економічною злочинністю.

Нагадаємо, після смертельної ДТП на Оболоні мер Києва Віталій Кличко доручив провести комплексну перевірку ліцензій та стандартів роботи приватних маршрутних таксі в столиці. Також мер доручив перевірити і стандарти роботи та технічний стан комунальних маршруток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram