ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ заявила про затримання фігуранта справи про вбивство Пола Хлєбникова

Двох чеченців зі списку Інтерполу зловили на території України.

СБУ заявила про затримання фігуранта справи про вбивство Пола Хлєбникова
архивное фото
Фото: Пресс-служба СБУ

Служба безпеки України заявила про затримання в Києві уродженця Чечні, який перебував у міжнародному розшуку.

Прес-служба СБУ з посиланням на Інтерпол повідомляє, що він міг брати участь в здійсненні низки вбивств на замовлення, зокрема, головного редактора російського видання "Форбс" громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови - керівника апарату уряду Чеченської Республіки в 2001-2003 роках.

41-річного головного редактора російськомовної версії журналу Forbes Пола Хлєбникова застрелили в Москві 9 липня 2004 року, коли ввечері йшов від редакційного офісу в сторону метро. Журналіст помер через деякий час в лікарні. Перед смертю він встиг повідомити, що в нього стріляв чоловік, якого він раніше не бачив і те, що він не уявляє, через що на нього могли зазіхати. На місці злочину було знайдено 9 гільз.

Втікши з Росії, він у складі організованого злочинного угруповання займався вимаганням грошей у приватних підприємців на Україні.

Ще одного росіянина, уродженця Грозного, затримали в Полтавській області. Його засудили за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів у складі організованої групи в країнах Євросоюзу і він тривалий час переховувався від слідства, зазначили в СБУ. У 2013 році він втік з приміщення зали суду міста Сандвік в Норвегії.

За даними відомства, в міжнародний розшук його оголосила Франція після скоєння злочинів, пов'язаних з викраденням автомобілів престижних марок. Він деякий час жив у різних країнах за підробленими паспортами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram