ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацгвардія офіційно отримала право використовувати детектори брехні

У 2017 році НГУ отримала шість сучасних поліграфів і провела підготовку фахівців.

Нацгвардія офіційно отримала право використовувати детектори брехні
Фото: Kostiantyn Likarchuk

Національна гвардія України отримала правові підстави для використання детекторів брехні (поліграфів).

Про це повідомляється на сайті Нацгвардії.

"На виконання вимог Концепції розвитку Національної гвардії України до 2020 року, зокрема впровадження сучасного інструментарію в систему професійно-психологічного відбору кандидатів на військову службу, призначення на керівні посади, проведення службових розслідувань та перевірок, з 3 листопада 2017 року офіційно набрав чинності нормативно-правовий акт, який пройшов зовнішнє погодження та державну реєстрацію, обговорення серед професійних спілок", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що завдяки співпраці з посольством США в Україні, цього року Нацгвардія отримала шість сучасних поліграфів і провела професійну підготовку спеціалістів, які найближчим часом почнуть їх використовувати на практиці.

Відзначається, що поліграф використовується "з метою отримання можливої та орієнтовної інформації, яку іншим шляхом отримати неможливо, для з'ясування ступеня її правдивості та повноти, отримання додаткових даних, які можуть використовуватися у службово-бойовій діяльності".

У територіальних управліннях, Національній академії НГУ триває робота з облаштування робочих місць фахівців поліграфів згідно з встановленими вимогами.

Нагадаємо, раніше Нацгвардію України взяли в Асоціацію сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря (FIEP).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram