ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваного у "справі Майдану" екс-чиновника МВС суд відправив під домашній арешт

Серединського підозрюють в координації дій "Беркута".

Підозрюваного у "справі Майдану" екс-чиновника МВС суд відправив під домашній арешт
Фото: Цензор.НЕТ

Печерський районний суд Києва призначив нічний домашній арешт з 22:00 до 7:00 заступнику начальника департаменту превентивної діяльності Нацполіції Анатолію Серединському, якого підозрюють у злочинах проти Євромайдану.

Таке рішення ухвалив суддя Віталій Писанець, передає Громадське.

Прокуратура підозрює Серединського в пособництві діям, спрямованим на розгін учасників Євромайдану.

"У грудні 2013 року міністр Захарченко та його заступник Ратушняк у приміщенні МВС залучили до своїх дій підлеглих Серединського, Гриняка та інших осіб. Їм доручили здійснити надання неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів під виглядом заохочень, премій, матеріальної допомоги співробітникам спецпідрозділу "Беркут". Протягом грудня 2013 року Серединський і Гриняк в робочому кабінеті отримали від невстановлених слідством осіб грошові кошти - не менш ніж 30 млн гривень для подальшого надання їх працівникам "Беркуту", - заявив прокурор Олександр Ковальчук.

За його словами, таким чином бійців спецпідрозділу стимулювали до застосування надмірної фізичної сили і спецзасобів щодо мітингувальників. За словами прокурора, офіцерському складу спецпідрозділу видавали по 5 тис гривень, а молодшому складу - по 3 млн. На великі підрозділи "Беркута" складом понад 100 осіб розподілялося 800 тис. гривень, на менші - 200 тис.

Крім того, Серединського підозрюють у смерті двох людей, заподіяній організованою злочинною групою, і в координації дій "Беркута".

Серединський у 2014 році обіймав посаду начальника відділу організації служби управління організації роботи служби конвойних підрозділів спеціальних установ і судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС.

Прокуратура клопотала про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці, оскільки, на думку слідства, підозрюваний може ховатися через тяжкість інкримінованого злочину. Серединський свою провину заперечує.

Захист підозрюваного долучив до матеріалів справи клопотання про взяття на поруки Серединського. Про своє бажання взяти на поруки підозрюваного заявив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Нагадаємо, раніше суд продовжив арешт п'ятьох колишніх бійців "Беркута", обвинувачених у вбивствах активістів Євромайдану в лютому 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram