ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстрілюють Південнодонбаський водогін у Донецькій області, - СЦКК

Станція є одним з найважливіших вузлових об'єктів у системі водопостачання регіону.

Бойовики обстрілюють Південнодонбаський водогін у Донецькій області, - СЦКК
Архивное фото
Фото: pawel.reszka.90

Українська сторона Спільного центру координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) заявляє, що бойовики "ДНР" обстрілюють Південнодонбаський водогін у Донецькій області.

Про це йдеться в повідомленні СЦКК на сторінці прес-центру штабу антитерористичної операції в Фейсбуці.

Повідомляється, що в сепаратистських ЗМІ з'явилася інформація про нібито обстріли українською армією 1-го підйому Південнодонбаського водогону, розташованого поблизу селища Василівка, за 5 км на північ від Ясинуватої, на території, підконтрольній "ДНР".

"За даними української сторони СЦКК, обстріли в районі станції були зафіксовані лише 4 жовтня поточного року близько 19:30, але вогонь з автоматичних гранатометів (20 розривів) і великокаліберних кулеметів вівся в зворотному напрямку: з населеного пункту Василівка по населеному пункту Кам'янка. Тобто провокаційні дії незаконних збройних формувань ОРДО тривають", - наголошується в повідомленні.

Українська сторона СЦКК наголошує, що станція є одним з найважливіших вузлових об'єктів у системі водопостачання регіону і від її роботи залежить забезпечення водою близько 400 тис. жителів області по обидва боки лінії розмежування.

"Ці заяви та дії "ДНР" в черговий раз свідчать про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту, небажанні дотримуватися режиму припинення вогню і звинуваченнях сил АТО в порушенні гуманітарного права і домовленостей, досягнутих в Мінську", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, протягом дня бойовики 4 рази порушили перемир'я в зоні АТО. Раніше волонтери також повідомляли про потужні бої в районі Новотроїцького (Донецька область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram