ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура провела обшук в Одеській міськраді

Вилучено низку документів.

Прокуратура провела обшук в Одеській міськраді
Фото: omr.gov.ua

Прокуратура проводить обшуки в Одеській міській раді в рамках розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами департаменту комунальної власності міськради.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури.

"Встановлено, що протягом 2014-2017 років посадові особи Одеської міськради з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб за попередньою змовою з приватними нотаріусами, керівниками суб'єктів господарювання без проведення аукціонних процедур передали у власність об'єкти нерухомості, які перебували в комунальній власності територіальної громади Одеси, в результаті чого інтересам громади міста завдано значної шкоди", - йдеться в повідомленні.

При цьому мер Одеси Геннадій Труханов відповідно до рішень міськради видавав розпорядження про передачу в оренду "підконтрольним" юридичним особам, які мають ознаки фіктивності, низку нежилих приміщень і споруд, що перебувають у власності територіальної громади Одеси.

"Зараз слідчі ГПУ проводять обшуки в будинках і приміщеннях Одеської міськради, департаменті комунальної власності, приватних нотаріусів, а також низки пов'язаних суб'єктів господарювання. Під час обшуків вилучено низку документів, що мають значення для кримінального провадження", - наголошується в повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в травні Національне антикорупційне бюро провело обшук у мерії Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram