ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа в одеському дитячому таборі: знайдено фрагмент тіла третьої дитини (оновлено)

Повністю згорів один із корпусів.

На території дитячого табору "Вікторія" в Одесі спалахнула пожежа. Про це у фейсбуці повідомив волонтер Андрій Танцюра, розмістивши відео з місця інциденту.

Чи є потерпілі в результаті пожежі, наразі не відомо. За інформацією співробітників табору, всі діти були евакуйовані і перебувають на досить великій відстані від пожежі.

Оновлення 9:50. Під час пожежі у таборі "Вікторія" загинули дві дівчинки, ще одна дитина зникла безвісти.

Як повідомляється на сайті ДержНС, повідомлення про пожежу в двоповерховому дерев'яному корпусі оздоровлювального комплексу надійшло о 23:34. До моменту приїзду пожежників вогонь охопив всю будівлю, а пориви вітру загрожували поширенням вогню на сусідні корпуси .

Фото: odesa.dsns.gov.ua

Дітей евакуювали з будівель ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.

Вогонь загасили до 01:54, сусідні корпуси не постраждали.

Під час розбирання завалів на місці пожежі знайшли тіла двох загиблих дітей. Також отримали травми ще дві дитини, яких доставили в обласну клінічну лікарню.

Фото: odesa.dsns.gov.ua

Оновлення 11:12. Поліція Одеської області відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі. Попередня кваліфікація - ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу - порушення норм пожежної безпеки.

Поліція також повідомила подробиці про травмованих дітей. В однієї з них діагностовано забій хребта і тупу травму живота. Іншу дитину госпіталізували з отруєнням продуктами горіння.

Фото: facebook.com/gunp.odessa

Фото: facebook.com/gunp.odessa

Оновлення 15:40. У 2016 році в дитячому таборі "Вікторія" було встановлено новітню звуко-світлову протипожежну сигналізацію, але вчора вона не працювала.

"У 2016 році в таборі була куплена, встановлена і введена в експлуатацію сучасна протипожежна сигналізація, однак потім її навмисно довели до несправного стану", - цитує "Думская" заступника начальника Головного управління ДержНС України в Одеській області Михайла Вовка.

Пожежні перевіряли табір 23 червня 2017 року, і виявили порушення, зокрема, відключену сигналізацію. Договір з компанією "Укртехбезпека", яка повинна обслуговувати цю систему, табір розірвав. Відповідальна за протипожежну безпеку особа була оштрафована і отримала припис про усунення порушень, однак нічого не було зроблено.

Між тим уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба у фейсбуці повідомив, що загиблих дівчаток, швидше за все, було три. Тіла 8-річної Софії Мазур і 9-річної Насті Кулинич знайдені, а 12-річну Сніжану Арпентій досі шукають. Всі вони були вихованками зразкового дитячого хореографічного ансамблю "Адель".

В Одеській області оголошено дводенний траур.

Оновлення 17:30. О 15:50 на згарищі знайшли фрагмент третього тіла, повідомили у поліції.

Табір "Вікторія" - муніципальний дитячий табір, в якому щорічно за рахунок коштів міського бюджету Одеси відпочивають близько 5 тис. дітей, серед яких діти із багатодітних і малозабезпечених сімей та діти інших пільгових категорій, переможці конкурсів і турнірів, олімпіад та змагань, діти учасників АТО і діти-переселенці.

У травні президент Петро Порошенко проінспектував табір "Вікторія" під час робочого візиту до Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram