ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні знизився рівень злочинності

Кількість кримінальних злочинів по країні зменшилася на 15%.

В Україні знизився рівень злочинності
Юрий Луценко

Криміногенна ситуація в державі поліпшилася, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на нараді з прокурорами восьми областей у Житомирі.

За 5 місяців 2017 року кількість кримінальних злочинів по країні зменшилася на 15% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становить близько 271 000. На 17% знизився рівень кримінальних правопорушень на 10 тис. населення. Значно вищий за загальнодержавний рівень злочинності в Києві, Черкаській і Чернігівській областях, повідомляють на сайті Генпрокуратури.

З-поміж найпоширеніших категорій злочинів спостерігається зменшення на 17% кількості особливо тяжких і на 10% - тяжких злочинів.

На чверть зменшилася кількість кримінальних злочинів проти життя і здоров'я, в тому числі умисних убивств і тяжких тілесних ушкоджень.

На 40 тис. менше зареєстровано кримінальних злочинів проти власності, три чверті з них - крадіжки. За словами Луценка, це стало можливим завдяки тому, що торік були відправлені в суди обвинувальні акти щодо майже 24 тисяч злодіїв, відповідно, зменшилася кількість таких угруповань.

"А в поточному році за цей самий період ми відправили 28 тис. обвинувальних актів. Зрозуміло, що зачистка злочинних організацій позначається на падінні зростання зазначеної категорії правопорушень", - зазначив Луценко.

Також він повідомив про зменшення майже на третину кількості розбійних нападів і грабежів, на 18% - випадків шахрайства.

На 18% зменшилася кількість порушень правил безпеки руху або експлуатації транспорту. На третину зменшилася кількість викрадень транспортних засобів.

Активізовано роботу щодо припинення незаконного обігу наркотичних засобів, кількість кримінальних проваджень зросла на 37%.

Нагадаємо, рік тому начальник київської поліції Андрій Крищенко говорив, що кількість грабежів і крадіжок у столиці збільшилася на 60-80%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram