ГоловнаСуспільствоПодії

Районного чиновника в Запорізькій області зловили на великому хабарі

Усього керівник профільного відділу РДА мав отримати 480 тис. гривень.

Районного чиновника в Запорізькій області зловили на великому хабарі
Фото: npu.gov.ua/

Національна поліція затримала керівника відділу однієї з райадміністрацій Запорізької області на отриманні 240 тисяч гривень хабара за "вирішення" земельних питань.

"Громадянин звернувся до однієї з РДА з заявою про надання йому в оренду земельної ділянки площею 46 га. Керівник профільного відділу повідомив, що допоможе йому, але вартість цього питання буде вираховуватися за формулою - 600 доларів США за 2 га землі. Але розрахунки повинні проходити в національній валюті. Надалі начальник відділу РДА зазначив, що треба ще доплатити по 200 доларів США за кожні 2 га землі", - повідомляють на сайті поліції.

Таким чином, за надання в оренду земельної ділянки громадянин повинен був сплатити 480 тис. гривень хабара.

23 червня чиновника затримали під час отримання частини неправомірної вигоди - 240 тис. гривень. Окрім суми хабара, поліцейські виявили в автомобілі зловмисника 1800 доларів.

Поліцейські перевіряють причетність інших осіб до корупційної схеми, а також причетність чиновника до вирішення аналогічних питань.

Затриманому інкримінують ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, напередодні начальник луганського облуправління Держкадастру попався на хабарі 500 тис. грн. Усього він вимагав 1,2 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram