ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура прийшла з обшуком до депутата Київради, яка виступає проти забудови Сінного ринку

Раніше Балицька отримувала прямі погрози життю.

Співробітники прокуратури Київської області прийшли з обшуком до депутата Київради від партії "Самопоміч" Ольги Балицької, яка виступає проти будівництва на місці колишнього Сінного ринку величезного житлово-офісного центру і бореться з забудовою історичного центру Києва. Про візит слідчих Балицька написала в фейсбуці.

За словами Ольги Балицької, суд двічі відмовляв прокурорам у дозволі на обшук, однак Обухівський суд санкцію видав.

Крім того, каже депутат, провадження відкрито не проти неї, а проти третьої особи:

"Кримінальне провадження для обґрунтування обшуку відкрито не проти мене (на мене нічого не нарили, хоч намагалися). Мене випадково просто так вирішили обшукати, в "рамках розслідування", так би мовити".

"Печалька в тому, що я реально відчуваю, що означає бути неугодною системі. І борються з нами саме так, трунами, кримінальними справами, погрозами і, якщо не здалася, вторгненнями в будинок, сім'ю... На жаль, це не кінець... Просто не налазить на голову, що в судів "не вистачає часу/суддів" на справи Майдану, всяких "юр єнакіївських", прихильників Яника і т.п., але знаходиться ресурс на 3 (три поспіль, Карл !!!) екстрено термінових засідання для спроби залякати мене і моїх рідних", - написала Балицька.

В останні шість місяців Ольга Балицька активно займається проблемою забудови території колишнього Сінного ринку, інвесторів якого за інформацією ЗМІ, пов'язують із колишнім заступником генерального прокурора Анатолієм Даниленком і колишнім депутатом Київради Геннадієм Ільїним. У зв'язку з чим неодноразово отримувала натяки на можливість переслідування і прямі погрози життю у вигляді інсценування похорону під вікнами її будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram