ГоловнаБлогиБлог Дениса Москаля

Київрада розбереться із забудовою навколо ботсаду

Майже впритул до Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України ведуться незрозумілі будівельні роботи. За інформацією громадських активістів, на земельній ділянці по вул. Мічуріна, 44 без отримання дозвільних документів на здійснення будівельних робіт відбувається забудова всієї ділянки.

Фото: tov-tob.livejournal.com

У 2015 році до ЄРДР були внесені відомості про кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво». Крім того, громадянин, котрий здійснює це будівництво, у 2014 році придбав будинок, розташований на вул. Мічуріна, 44, загальною площею 72,4 кв.м. Важливо, що законність придбання нерухомості також викликала сумніви у правоохоронних органів. Так, за інформацією прокуратури, невстановлені особи шляхом подачі неправдивих документів нотаріусу набули право власності на будинок. Тож до ЄРДР були внесені відомості про кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «Самоправство». В рамках зазначених кримінальних проваджень було накладено арешт на будинок та земельну ділянку по вул. Мічуріна, 44. Здавалося, що компетентні органи доведуть цю справу до кінця і припинять незаконну забудову майже впритул до Ботанічного саду. Проте вже у 2017 році Печерський районний суд м. Києва зняв арешт і з ділянки, і з будинка.

Також сумнівні будівельні роботи ведуться по вул. Землянській та пров. Землянському. Там забудовниками незаконно встановлено триметровий паркан, який перекриває рух (прохід/проїзд) вулицею Землянською, та виставлено озброєну охорону.

І це все відбувається майже впритул до Національного ботанічного саду, що на Печерську, незважаючи на мораторій на виділення земельних ділянок на відстані не менше 200 метрів від меж земельної ділянки Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України

Нагадаю, що Постановою Верховної Ради України від 13.01.2009 року №850-VI “Про невідкладні заходи зі збереження територіальної цілісності Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України” запроваджено мораторій на виділення земельних ділянок на відстані не менше 200 метрів від меж земельної ділянки Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України та надано доручення Кабінету Міністрів України встановити по периметру земельної ділянки Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України охоронну зону не менше 200 метрів від її меж.

Щоби припинити всю цю вакханалію із забудовою навколо ботанічного саду, ми створили тимчасову контрольну комісію Київради, яка вивчить, хто і як отримував земельні ділянки, незважаючи на заборону, хто і на яких підставах отримував (якщо отримував взагалі) дозвільні документи на виконання будівельних робіт. Всі напрацювання та зібрані матеріали передаватимемо до правоохоронних органів для притягнення винних до відповідальності.

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram