ГоловнаСуспільствоЖиття

10 червня в Києві пройде DJ-марафон проти хаотичної забудови історичного центру

Організатори спробують донести до чиновників масштаб проблеми.

10 червня в Києві пройде DJ-марафон проти хаотичної забудови історичного центру
Фото: Сергей Нужненко

У суботу, 10 червня, на сходинках КМДА відбудеться перший підсумковий концерт-протест-марафон "Культура проти хамства", організаторами якого виступають небайдужі кияни.

Мета концерту - звернути увагу чиновників на незаконну забудову території Сінного ринку  багатоповерховим мікрорайоном і на корупційні схеми, які знищують історичний центр Києва.

"Ми вже півроку звертаємося до влади з проханням відреагувати на беззаконня: шість мітинг-концертів, численні звернення, статті в ЗМІ. Ми впевнені, що дуже щільна забудова 14-поверховими висотками території колишнього Сінного ринку, розміщеного в оточенні старовинних будинків в історичному центрі (до 22 поверхів, 861 квартира, 9 тис. кв.м офісів, 2,5 тис. кв.м торгових площ згідно з документами Міністерства культури), знищить архітектурно-історичний ландшафт району і створить транспортний і інфраструктурний колапс", - говорять автори концерту.

Своєю активністю вони мають намір переконати чиновників виконувати свої прямі обов'язки із захисту культурної спадщини та вимагати не тільки зупинити "абсурдне будівництво", а й "знищити корупційну схему видачі дозволів на висотне будівництво в історичному центрі Києва й інших міст України".

"Учасники концерт-протесту планують запропонувати меру Києва Віталію Кличку, який приєднався до вирішення проблеми, активізувати дії. Ми також хочемо достукатися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який має всі повноваження для знищення корупційної схеми; міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка - підлегла йому інстанція ДАБК повинна анулювати абсурдний дозвіл; міністра культури Євгена Нищука, чия підлегла Тамара Мазур у 2016 році підписала ганебне наукове обґрунтування можливості розміщення величезного спального мікрорайону на території Сінного", - кажуть організатори. Вони сподіваються, що чиновники все ж зрозуміють, який інфраструктурний і естетичний колапс загрожує історичному серцю Києва.

10 червня в марафоні візьмуть участь:

· 14:00 Олексій Гірчиця AKA CasualMan (disco, funk)

· 15:00 Constant Bushinsky (drum & bass ÷ electroguitar, jungle)

· 16:00 Illia Boochyaman Buchelnikov (reggae, dub)

· 17.00 Denys Ned Kashchei + Electrolla (hip hop, reggae, funk, house)

· 18.00-19.00 Tima Kalashnikov (nujazz, electronica)

Крім того, Олександра Морозова (фортепіано) та Сергій Дем'янчук гратимуть скільки душа забажає,

а DJ Tolya - відповідальний за мікрофон.

"Організатори серії музичних мітингів "Культура проти хамства" - не партія, не майбутня партія і навіть не громадська організація. Ми просто кияни, яким не байдуже. Ми виступає категорично проти приходу людей з партійною символікою на наші акції, чи то брендовані прапори, чи транспаранти, які не мають стосунку до заявлених проблем, просимо вважати провокацією", - говорять активісти.

Вони закликають до участі в концерті і до співпраці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram