ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пройде концерт на підтримку боротьби із забудовою Сінного ринку

Киян запрошують на грандіозний DJ-марафон.

У Києві пройде концерт на підтримку боротьби із забудовою Сінного ринку
архивное фото
Фото: Макс Требухов

У червні в Києві відбудеться підсумковий концерт містозахисного проекту "Культура проти хамства", що став невід'ємною частиною боротьби із забудовою Сінного ринку в столиці. Про це в ефірі програми "12 друзів Залмаєва" на prm.global розповіла активістка Юлія Нікітіна.

Захід буде 4-5-годинним DJ-марафоном. І його завданням буде підбиття підсумків та інформування киян про те, що ж вдалося меру Віталію Кличку, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, міністру культури Євгену Нищуку, віце-прем'єр-міністру Геннадію Зубку зробити для захисту людей в конфлікті навколо Сінного, а що - в інтересах забудовника.

"Ми проінформуємо киян, що було зроблено за той час, протягом якого триває протест проти корупційної схеми Мінкульту, що дозволяє безкарно спотворювати історичні центри найкрасивіших міст України, а також проти масштабу і висотності найобурливішого будівництва в Києві - забудови території Сінного ринку", - зазначила Нікітіна. Ймовірне місце проведення концерту - сходинки КМДА, щоб мітингувальникам було де танцювати. Точну дату оголосять пізніше.

Нагадаємо, на місці Сінного ринку планують побудувати 14 будівель площею 113 тис. м2. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовані 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких з цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови було знижено, однак забудовник відмовився йти на компроміс. Водночас, як вдалося з'ясувати супротивникам забудови, у забудовника немає ключової документації для проведення будівельних робіт

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram