ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київському метрополітені розповіли, чому подорожчає проїзд

Підвищення вартості проїзду не пов'язане з блокуванням рахунків підприємства.

У Київському метрополітені розповіли, чому подорожчає проїзд
Фото: metro.kiev.ua

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" заявляє, що підвищення вартості проїзду не пов'язане з блокуванням рахунків підприємства.

Про це повідомляють на сайті КП.

"Минулого року вперше за 15 років столичний метрополітен став прибутковим. Однак через незалежні від нас чинники, а саме зростання тарифів на електроенергію в 4,6 разу і переведення підприємства в категорію промислових, ми знову отримали непосильні збитки", - розповів начальник КП Віктор Брагінський.

Крім того, наголошується, що за рішенням Кабінету Міністрів оплата праці працівників підземки була приведена у відповідність з рішенням щодо мінімально встановленої зарплати в розмірі 3200 гривень.

"За розрахунками фахівців обґрунтований тариф на перевезення одного пасажира підземки становить 6,64 гривні, а планова собівартість - 5,68 гривні. Однак, розуміючи соціальну складову, пропонується змінити вартість проїзду в підземці пропорційно до діючих тарифів - на 1 гривню. Так разова поїздка повинна коштувати 5 гривень, при поповненні картки на 50 поїздок тариф становитиме 4,5 грн. А в проїзних він закладається на рівні 3,87 грн. Різницю в собівартості планують компенсувати з міського бюджету", - наголошено в повідомленні.

У "Київському метрополітені" також зазначили, що зміна тарифу не пов'язане з невирішеною ситуацією з компанією "Укррослізинг". Сьогодні рахунки підприємства, крім соціальних виплат - заблоковані. Метрополітен очікує відповіді на звернення мера Києва і Київради до керівництва країни про можливість застосування санкцій.

Нагадаємо, в Києві з 15 липня подорожчає проїзд у громадському транспорті - поїздка в метро коштуватиме 5 гривень, у наземному транспорті - 4 гривні.

З переходом на новий тариф у столичному метрополітені буде виведено з обігу жетони зеленого кольору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram