ГоловнаСуспільствоЖиття

Директора Одеського аеропорту підозрюють у фіктивному прибиранні снігу

Підприємству завдано збитків на 2 млн гривень.

Директора Одеського аеропорту підозрюють у фіктивному прибиранні снігу
Фото: obozrevatel.com

Поліція Одеси розслідує справу за фактами порушень законодавства під час проведення держзакупівель комунальним підприємством "Міжнародний аеропорт Одеса", що призвело до збитків на суму близько 2 млн гривень.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на рішення суду, який розглянув клопотання слідчого про витребування документів, пов'язаних з виконанням снігоочисних робіт, придбанням послуг поточного ремонту місць стоянок і приміщень.

"Суд встановив, що сталося кримінальне правопорушення, згідно з ознаками ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем з корисливих мотивів, що завдало значної шкоди державним інтересам) Кримінального кодексу України. Передбачене договорами, укладеними гендиректором аеропорту, надання послуг з прибирання і вивезення снігу на льотному полі КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" загальною вартістю 1 мільйон 995 тис. гривень фактично ТОВ "Укрдорлідер", ТОВ "УкрбудТрест", ПП "СПМК-7" і ТОВ "Чорноморгідробуд" не виконувалося, що спричинило заподіяння збитків комунальному підприємству на вказану суму. У діях посадових осіб комунального підприємства вбачаються ознаки зловживання службовим становищем", - йдеться в постанові.

На думку правоохоронців, директор аеропорту Михайло Крайтман порушив закон "Про держзакупівлі". Зокрема, він розділив тендер на виконання робіт на кілька окремих пропозицій, таким чином уникнувши відкритих торгів.

Нагадаємо, в січні Служба безпеки виявила в міжнародному аеропорту "Одеса" систематичний недолив палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram