ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Харкова продовжив арешт антимайданівця "Топаза" до серпня

Справу Гната почала розглядати нова колегія суддів.

Суд Харкова продовжив арешт антимайданівця "Топаза" до серпня
Фото: focus.ua

Київський районний суд Харкова продовжив утримання під вартою "відомого "антимайданівця" Гната Кромського на прізвисько "Топаз" до 6 серпня.

Про це повідомив адвокат Кромського Олександр Шадрін, передає УНІАН.

За його словами, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави продовжено на два місяці - до 6 серпня включно.

Адвокат також повідомив, що під час засідання інших питань у справі не розглядали. Крім того, за його словами, справу Кромського Київський райсуд Харкова почав слухати спочатку і в новому складу колегії.

Нагадаємо, харків'янин Кромський став відомий за позивним "Топаз" після появи в інтернеті відео, знятого в таборі "Антимайдану" в Маріїнському парку 2013 року. Зйомка уривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів волає про допомогу до Кромського, котрий супроводжує його: "Топаз, дай команду!"

Кромського затримали 28 березня 2014 року в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської ОДА 1 березня. Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, з-під якого він незабаром утік. 25 квітня співробітники СБУ затримали його під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews. У грудні суд змінив запобіжний захід Кромському на утримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram