ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд вирішив почати слухання у справі антимайданівця "Топаза" заново

Засідання призначене на 21 листопада.

Суд вирішив почати слухання у справі антимайданівця "Топаза" заново
Фото: focus.ua

Київський районний суд Харкова продовжив термін утримання під вартою для "антимайданівця "Гната Кромського, відомого під прізвиськом "Топаз", який брав участь у захопленні будівлі облдержадміністрації і масових заворушеннях в березні 2014 року.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на обласну прокуратуру.

Згідно з рішенням суду, "Топаз" залишиться під вартою до 26 грудня 2016 року.

Крім того, у зв'язку зі звільненням судді Сергія Діденка, який слухав справу Кромського, і призначенням на його місце судді Вікторії Чередник, було прийнято рішення про початок слухання заново.

Засідання призначено на 11:00 21 листопада.

Нагадаємо, харків'янин Кромський став відомим за позивним "Топаз" після появи в інтернеті відео, знятого в таборі "антимайдану" в Маріїнському парку в 2013 році. Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів волає про допомогу до супроводжуючого його Кромського: "Топаз, дай команду!".

Кромського затримали в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом захоплення 1 березня 2014 року будівлі Харківської ОДА. 29 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня він втік, зрізавши браслет. У квітні його затримали співробітники СБУ, проте 12 вересня Київський райсуд змінив запобіжний захід для Кромського на особисте зобов'язання. 17 його затримали на кордоні при спробі втечі в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram