ГоловнаСуспільствоПодії

Одна людина загинула і одну поранено в результаті вибуху на АЗС в Білій Церкві

Попередньо встановлено, що вибух стався через порушення техніки безпеки.

Одна людина загинула і одну поранено в результаті вибуху на АЗС в Білій Церкві
Фото: dsns.gov.ua

На автозаправній станції в місті Біла Церква Київської області стався вибух, в результаті якого одна людина загинула і ще одна отримала поранення.

Про це повідомляється на сайті обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"О 16:50 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про те, що стався спалах парів палива в підземному резервуарі місткістю 10 кубометрів на території АЗС "Талісман" без подальшого горіння", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, займання сталося під час проведення ремонтних робіт (чищення резервуара). В результаті займання - один працівник, 2000 року народження, який перебував на поверхні, отримав опіки 30% тіла, другий 1999 року народження загинув на місці.

Відзначається, що рятувальники діставали тіло загиблого з резервуара за допомогою рятувальної мотузки та триколінної драбини.

Фото: dsns.gov.ua

Фото: dsns.gov.ua

Попередньо встановлено, що вибух стався в результаті порушення техніки безпеки на об'єктах з підвищеною небезпекою. Призначено низку експертиз, за результатами яких буде встановлено остаточну причину вибуху.

Слідчі попередньо кваліфікують подію за ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, у Дніпровському районі Києва загорівся житловий будинок та прибудова, використовувана як станція техобслуговування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram