ГоловнаСуспільствоПодії

Вандали пошкодили склеп єврейського праведника біля Києва

Головний рабин України закликав владу забезпечити охорону єврейських об'єктів.

У ніч на 4 червня в селі Гнатівка під Києвом пошкодили склеп єврейського праведника Мордехая Чорнобильського.

Про це повідомляють на сайті Єврейської громади Києва.

У склепі розбили скло і зламали раму.

Фото: sinagoga.kiev.ua

Головний рабин Києва та України Моше Реувен Асман заявив з цього приводу, що інцидент у Гнатівці став черговим "у серії нападів і осквернення єврейських могил, культових споруд і пам'ятників жертвам Голокосту в Україні".

Він закликає уряд і керівництво правоохоронних органів забезпечити охорону єврейських об'єктів. "На жаль, ця сумна тенденція особливо посилилася в останні місяці, що викликає тривогу серед українських євреїв. Закликаю уряд і правоохоронні органи України вжити додаткових заходів щодо забезпечення безпеки єврейських об'єктів", - ідеться в заяві.

Мордехай Тверський (Чорнобильський) - син відомого рабина Менахема Нахума. Він вважається великим праведником. "Сучасники розповідали, що бачили над головою Чорнобильського мудреця раббі Мордехая вогняну корону святості", - йдеться про нього на сайті Єврейської громади.

Був похований у 1837 році посеред поля на схід від Києва. У 2015 році біля могили Мордехая Чорнобильського було збудовано селище для розміщення єврейських біженців зі Східної України, який отримав назву Анатівка. Фактично воно розташоване в межах села Гнатівка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram