ГоловнаСуспільствоВійна

Жебрівський назвав загрозливою ситуацію з водопостачанням Авдіївки

Донецька фільтрувальна станція не працює вже п'ять днів.

Жебрівський назвав загрозливою ситуацію з водопостачанням Авдіївки
Фото: www.facebook.com/zhebrivsky

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський назвав загрозливою ситуацію з водопостачанням Авдіївки.

З 1 червня не працює Донецька фільтрувальна станція, розташована в демілітаризованій зоні, і запаси води в місті закінчуються.

"Представники української сторони СЦКК отримали лише попередню обіцянку від протилежної сторони завтра допустити ремонтні бригади до пошкоджених об'єктів. Тому питання, коли відновлювальні роботи завершать - відкрите", - повідомив він у фейсбуці.

Проте Жебрівський гарантував, що без води місто не залишиться. Питною та технічною водою Авдіївку зараз забезпечуює ДСНС і місцеве комунальне підприємство.

Нагадаємо, роботу ДФС було припинено 1 червня через пошкодження трубопроводу в результаті обстрілу біля села Яковлівка неподалік від Донецька. Ремонтна бригада провела зварювальні роботи, і трубопровід було запущено.

Але 2 червня була пошкоджена вже лінія електропередачі, в результаті чого фільтрувальна станція була знеструмлена. 3 червня представники енергетичної компанії оглянули лінію і виявили пошкодження. Тільки ось провести ремонтні роботи неможливо, оскільки потрібно погодження від іншої сторони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram