ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС: Вирок Шаріній - свідчення антиукраїнської параної російського режиму

"Російська влада демонструє весь арсенал боротьби з усім, що пов'язане з Україною".

МЗС: Вирок Шаріній - свідчення антиукраїнської параної російського режиму
Наталья Шарина
Фото: og.ru

Вирок російського суду директору Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шариній є "свідченням антиукраїнської параної російського режиму".

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС України.

"Завершення в Росії судового фарсу над директором російської державної установи Бібліотека української літератури в Москві Наталією Шаріною і засудження її до чотирьох років позбавлення волі (умовно) є черговим свідченням антиукраїнської параної російського режиму, жертвами якої стають сьогодні і українські, і російські громадяни", - йдеться в коментарі МЗС.

Відзначають, що бібліотека функціонувала в умовах обшуків, вилучення книг і обладнання, шантажу і залякування колективу з боку силовиків, арештів і дискредитації керівництва.

"Упродовж багатьох років російська влада демонструє весь арсенал боротьби з усім, що пов'язане з Україною, з її мовою і культурою", - додали в МЗС.

Нагадаємо, 6 червня Міщанський суд Москви визнав винною і призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі умовно директору Бібліотеки української літератури в Москві Шаріній. Її звинучують за двома статтями: (підбурювання до ненависті або ворожнечі) і 160 КК (розтрата). За версією слідства, вона поширювала визнані в Росії екстремістськими книги Дмитра Корчинського і дитячий журнал "Барвінок", а також витратила 297 тис. рублів з бюджетних коштів бібліотеки на свій захист, коли була фігуранткою попередньої справи про екстремізм.

Сама Шаріна вини не визнала. Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав її політв'язнем, а кримінальне переслідування Шаріної пов'язав з антиукраїнською кампанією, яка триває з весни 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram