ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд РФ продовжив арешт директора московської Бібліотеки української літератури

Суд не знайшов підстав для пом'якшення запобіжного заходу

Суд РФ продовжив арешт директора московської Бібліотеки української літератури
Наталья Шарина
Фото: og.ru

Пресненський суд Москви продовжив термін домашнього арешту директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної.

Про це повідомляє ТАСС.

"Клопотання слідчого задовольнити, продовжити щодо Шаріної запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 29 липня", - йдеться в постанові суду. Раніше слідчий заявив про відсутність підстав для пом'якшення їй запобіжного заходу.

Шаріну звинувачують за статтею 282 КК РФ ("збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності"). На початку квітня їй також було додано звинувачення за ч. 4 статті 160 КК РФ ("привласнення або розтрата, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі").

Під домашнім арештом вона перебуває з 30 жовтня минулого року.

Нагадаємо, 28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві провели обшук, а потім її директора Шаріну затримали. Проти неї було порушено кримінальну справу. Приводом для цього, згідно з версією Слідкому РФ, стало "розповсюдження екстремістських матеріалів, заборонених до використання", зокрема книги Дмитра Корчинського. Крім того, повідомлялося про вилучення книг про Степана Бандеру і журналу "Барвінок", де знайшли червоно-чорний прапор. Всього з бібліотеки було вилучено близько 200 книг і матеріалів.

30 жовтня Таганський суд Москви відправив Шаріну під домашній арешт.

27 січня 2016 року Пресненський суд Москви продовжив домашній арешт Шаріній на три місяці, не дозволивши їй навіть короткострокові прогулянки. 22 березня суд визнав законним продовження домашнього арешту, а 5 квітня Шаріній висунули нові звинувачення за статтею "розтрата".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram