ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО констатував загострення ситуації на Луганському напрямку

З початку доби бойовики 46 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Штаб АТО констатував загострення ситуації на Луганському напрямку
Фото: Макс Левин

Оперативна обстановка в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною, з початку доби бойовики 46 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Дедалі частіше бойовики застосовують озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Зокрема, суттєве загострення спостерігається на Луганському напрямку", - йдеться в повідомленні.

На Приморському напрямку найбільш напруженою залишається ситуація в районі Чермалика. Тут терористи неодноразово відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм, а під вечір застосували і РСЗВ "Град". Також неспокійно було поблизу Водяного, де бойовики били з гранатометів і стрілецької зброї. В районі Гнутового бійців АТО обстрілював ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку бойовики продовжили обстрілювати Авдіївку - з піхотного озброєння, іноді - з мінометів калібру 82 мм. З таких же мінометів також били на північний схід, в районі Верхньоторецького і Зайцевого. Поблизу Новгородського терористи обстрілювали опорні пункти ЗСУ зі стрілецької зброї, а біля Троїцького застосовували великокаліберні кулемети.

На Луганському напрямку зафіксовано загострення ситуації, зокрема позиції військових біля Кримського і Новотошківського обстрілювали зі ствольної артилерії калібру 122 і 152 мм, а також з мінометів. На початку доби під ворожий вогонь зі 120-мм мінометів потрапили позиції ЗСУ поблизу Трьохізбенки. В районі Новоолександрівки бойовики застосовували 82-мм міномети, гранатомети і стрілецьку зброю, а біля Новозванівки відкривали вогонь з озброєння БМП.

"З початку доби в результаті бойових дій четверо українських воїнів отримали поранення", - відзначається в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні рембригадам вдалося відновити пошкоджену лінію електропередачі на Донецькій фільтрувальній станції. Саму станцію планують підключити завтра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram