ГоловнаСуспільствоВійна

Чотирьох військових поранено за добу на Донбасі

Зафіксовано 77 обстрілів.

Чотирьох військових поранено за добу на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Протягом понеділка, 5 червня, в результаті бойових дій на Донбасі четверо українських військових отримали поранення.

Ситуація в районі АТО ускладнилася, на окремих ділянках фронту російсько-терористичні бандформування істотно підвищили інтенсивність і щільність вогню, повідомляє штаб АТО. Усе частіше бойовики під час обстрілів застосовували важке артилерійське озброєння, в тому числі один раз - реактивні системи залпового вогню. За минулу добу проросійські незаконні збройні формування 77 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, а також укотре обстрілювали житлові квартали прифронтових населених пунктів.

На Приморському напрямку зафіксовано найбільше ворожих обстрілів - 39. Уперше за кілька останніх днів бойовики застосували реактивні системи залпового вогню. Сталося це в районі Богданівки. Там противник застосував також 120-міліметрові міномети. З мінометів калібру 120 мм бандформування вели вогонь по українських військових, які тримають оборону поблизу Чермалика та Красногорівки. Крім того, біля Чермалика найманці використовували ствольну артилерію калібру 122 мм. Неспокійно вчора було і біля Водяного, Широкиного, Павлополя, Новотроїцького, Гнутового, Талаківки і Мар'їнки, де противник неодноразово здійснював обстріли опорних пунктів ЗСУ зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів калібру 82 мм.

На тому самому напрямку вчора було зафіксовано три обстріли противником житлових кварталів населених пунктів. Вранці дві ворожі міни впали біля будинків у Красногорівці. Пізніше кілька артилерійських снарядів противника розірвалися в житловому секторі Павлополя. А близько 21:00 загарбники зі станкового протитанкового гранатомета стріляли по мирній вулиці Мар'їнки. На щастя, в результаті цих обстрілів ніхто з цивільних не постраждав.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування 26 разів відкривали вогонь по українських військових. Гаряче було в передмісті Авдіївки, де бойовики систематично вели по укріпленнях сил АТО щільний вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, танкових гармат і менш потужного піхотного озброєння. Крім того, із заборонених мінометів і озброєння танка окупанти били по опорних пунктах поблизу Пісків. Неспокійно було також у районі Зайцевого, Новгородського, Верхньоторецька, Опитного і Невельського. Під час ворожого обстрілу укріплень неподалік Верхньоторецька одна з мін калібру 82 мм розірвалася ближче до житлового сектору, в результаті чого поранення отримав місцевий житель.

На Луганському напрямку проросійські бандформування з мінометів калібру 120 мм кілька разів вели вогонь по бійцях ЗСУ, які тримають оборону в районі Кримського, Кряківки і Новотошківського. Також укріплення біля Кримського потрапили під ворожий обстріл зі 122-міліметрової артилерії. Крім того, бойовики час від часу застосовували стрілецьку зброю і гранатомети неподалік Станиці Луганської, станції "Донець", Новоолександрівки і Попасної. Неподалік Новоолександрівки також зафіксовано використання бойовиками мінометів калібру 82 мм.

Нагадаємо, що 4 червня на Донбасі було двоє поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram