Перемишль. Замок у передмісті та коротка екскурсія

З початком безвізового режиму, я вирішив обкатати Інтерсіті Київ-Перемишль та побіжно подивитися на місто.

Фото: Александр Рудоманов

Перемишль розташований недалеко від україно-польського переходу Медика-Шегині на берегах річки Сан. Про саме місто пізніше буде окремий тревел-блог, тому я зосереджуся на палаці Любомирських у передмісті Перемишля — Баконьчицях.

Сам палац знайти не так і важко, якщо є гугл карта на телефоні :)

По дорозі з вокзалу є супермаркет "Лідл" у якому можна скупитися карткою на перекус, заодно і поспілкуватися з українцями. Шлях від вокзалу до палацу я пройшов за 30 хвилин, адже вирішив йти по лівій дорозі. Не дуже раджу так іти, адже пішохідна дорога де-не-де стає грунтовою.

Перші писемні згадки про Банькончиці датуються XIV століттям, коли угорський староста вирішив закласти тут звіринець. У 1885 році краківський архітектор за наказом князя Гєроніма Адама Любомирського почав будувати в селі палац, який закінчили будувати у 1887 році, хоча і недобудували з середини.

Палац оточував парк площею у 7 гектарів та озером та островом. Також поруч розташовувалася садиба для вирощування коней та пивоварний завод. Нині біля ставку розміщена велика кількість симпатичних дерев'яних фігур.

З 2001 року частину палацу займала Державна вища професійна школа. З червня 2006 року територія палацу належить Державній вищій східноєвропейській школі в Перемишлі. В сам заклад я зайти не зміг, адже у неділю він закритий. Парк поруч використовують дітлахи, які ганяють на велосипедах та батьки, які сидять на березі ставку.

Сам парк виглядає доглянуто: трава пострижена, але не вигоріла. Та й видно, що дерева весною висаджували.

До речі, на території парку є безкоштовний вай-фай, з якого можна одразу закидати фотографії в інстаграм чи фейсбук :)

Навпроти палацу, як і колись розташовується ставок, який обставлений різними дерев'яними елементами, які з'явилися нещодавно.

І наостанок трошки фотографій Перемишля, в який я ще планую повернутися.

Сподіваюся, скоро з Перемишля буде повноцінний тревел-блог :).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram