ГоловнаСуспільствоВійна

Прокуратура повідомила про підозру чотирьом бойовикам "ДНР" з Бахмута

Один з них - в розшуку, інших затримали.

Прокуратура повідомила про підозру чотирьом бойовикам "ДНР" з Бахмута
Фото: Вечірній Бахмут

Прокуратура Донецької області повідомила про підозру чотирьом бойовикам "ДНР" з Бахмута (колишній Артемівськ) за злочини, вчинені у квітні-червні 2014 року.

Як повідомляється на сайті прокуратури, у квітні 2014 року 13 жителів Бахмута створили банду, яка зокрема брала участь у захопленні будівлі місцевої прокуратури і надалі там облаштувалася.

Фото: Вечірній Бахмут

Дії банди кваліфіковані за 9 статтями Кримінального кодексу: бандитизм, викрадення, захоплення державних будівель, розбій, викрадення людей, насильство щодо правоохоронних органів, незаконне поводження зі зброєю, створення незаконних збройних формувань, груповий злочин.

У квітні 2017 року у фігурантів під час обшуку за місцем проживання одного з бойовиків було виявлено арсенал зброї з 8 реактивних піхотних вогнеметів, 9 автоматів, понад 15 тис. патронів.

Фото: don.gp.gov.ua

Зараз чотирьом членам банди оголошено про підозру. Трьом з них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Четвертий підозрюваний - організатор банди на прізвисько Відлюдник, як і інші 9 учасників, переховується від органів досудового розслідування (щодо них матеріали зараз виділені в окреме кримінальне провадження).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram