ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових були поранені в п'ятницю на Донбасі

Більш ніж половина обстрілів зафіксовані на луганському напрямку.

Бойовики "ДНР" і "ЛНР", яких підтримує Росія, 23 червня 48 разів обстріляли позиції українських військових. В результаті бойових дій поранено двох бійців АТО.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу.

Епіцентром вогневої активності супротивника став луганський напрямок, там зафіксували 27 фактів застосування противником зброї. Найгарячіше було в районі Бахмутської траси, де незаконні збройні формування неодноразово накривали вогнем з мінометів калібру 120 і 82 мм, 122-мм артилерії позиції українських воїнів поблизу Кримського. Крім того, вже ввечері бойовики відкривали вогонь з мінометів по українських опорних пунктах неподалік Новотошківського, Новоолександрівки, Новозванівки, Щастя і Попасної. Також протягом дня з піхотного озброєння бойовики били в районі Лобачевого, Донця і Нижньотеплого.

На приморському напрямку, обстрілявши вранці опорні пункти сил АТО в районі Широкиного і Водяного зі 122-мм артилерійських систем, бойовики майже не застосовували зброї протягом дня. З настанням сутінків противник знову активізувався. Зокрема, зі 120-мм мінометів здійснили обстріл укріплень неподалік Лебединського, а з мінометів калібру 82 мм - в районі Талаківки. Також противник неодноразово, використовуючи стрілецьку зброю і гранатомети різних модифікацій, відкривав вогонь по українських воїнах, які тримають оборону біля Широкиного, Гнутового, Павлополя, Богданівки і Новотроїцького. Всього протягом минулої доби, бойовики 13 разів застосовували зброю проти підрозділів сил АТО на цій частині фронту.

На донецькому напрямку до світанку противник відкривав вогонь з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі селищ Кам'янка та Новоселівка Друга. Вдень на цьому напрямку встановилося відносне затишшя. Ввечері бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО в районі Зайцевого з мінометів калібру 82 мм. Дещо пізніше тричі відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів по українських оборонних позиціях в південному передмісті Авдіївки. З такого ж озброєння загарбники обстріляли українських воїнів, які тримають оборону біля селища Піски.

Нагадаємо, що 22 червня на Донбасі також були поранені двоє військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram