ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не зазнали втрат з опівночі

Російсько-окупаційні бандформування 18 разів обстріляли опорні пункти ЗСУ.

Сили АТО не зазнали втрат з опівночі
Фото: facebook.com/ato.news

З початку доби внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі жоден військовослужбовець Збройних сил України не постраждав.

"Оперативна обстановка в районі АТО залишається напруженою, з ознаками відносного загострення на окремих ділянках лінії зіткнення, що викликано підвищенням активності ворожої артилерії. З початку доби російсько-окупаційні бандформування 18 разів обстрілювали опорні пункти ЗС України", - повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку противник тільки два рази відкривав вогонь по оборонних укріпленнях ЗСУ. Однак обидва обстріли були здійснені противником з 122-мм артилерійських систем. Їх бойовики застосували вночі по позиціях у районі Широкиного і Водяного.

На Донецькому напрямку бойовики вдавалися до збройних провокацій на північному сході від Авдіївки - поблизу селищ Кам'янка та Новоселівка Друга. Ще до світанку окупанти тричі відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО у цих населених пунктах з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано найбільше ворожих обстрілів. Зокрема, в районі Бахмутської траси незаконні збройні формування неодноразово протягом дня накривали щільним вогнем з мінометів калібру 120 і 82 мм, 122-мм артилерії позиції українських військових, які тримають оборону поблизу Кримського. Там же з 120-мм мінометів противник бив по опорних пунктах у Новотошківському, а в Попаснянському районі - поблизу Новоолександрівки. Крім того, бойовики відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів у районі Новозванівки, Щастя, Лобачева і Ніжньотеплого.

Нагадаємо, Тристороння контактна група домовилася про початок т.зв. хлібного перемир'я - дотримання режиму тиші на час збирання врожаю з 24 червня 2017 року і далі. Також було домовлено завершити узгодження списку полонених і почати процес обміну до наступного засідання - 5 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram