ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група домовилася розпочати обмін полоненими до 5 липня, - Кучма

Завершити узгодження списку полонених і почати процес обміну планують до 5 липня

Контактна група домовилася розпочати обмін полоненими до 5 липня, - Кучма
Фото: telegraf.com.ua

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася завершити узгодження списку полонених і почати процес обміну до наступного засідання - 5 липня.

Про це повідомив представник України в групі Леонід Кучма, пише "Інтерфакс-Україна".

"До кінця не погодили, є ще розбіжності за списком цього, але процес верифікації завершено, всі з цим погодилися, а ви знаєте, що раніше та сторона з цим не погоджувалася. Але є розбіжності в списках, розбіжності в 5-6 осіб, але навіть за такі маленькі розбіжності. У нас з української сторони ніяких проблем, у них на 15 осіб більше в списку, що ми їх утримуємо", - сказав Кучма.

Він також зазначив, що наступне засідання Контактної групи відбудеться 5 липня.

"Домовилися, що на наступній зустрічі, яка буде 5 числа, до 5-го ми ці проблеми вирішимо (за погодженням списку полонених, - ред.). І повинні почати процес обміну", - додав Кучма.

Нагадаємо, станом на 20 червня кількість полонених на окупованій території Донбасу збільшилася до 131 особи.

У списку тих, кого вимагають звільнити "ДНР" і "ЛНР", майже 600 осіб. На вимогу сепаратистів, серед цих людей було проведено верифікацію - за участю міжнародних посередників встановлювали, чи хочуть вони повертатися до окупованого Донбасу. Жоден із тих, серед кого проводили верифікацію, не захотів повертатися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram